POLITIEKADVISEUR.NL

VERHELDEREN – TRAINEN – ADVISEREN – VOORUITKIJKEN

 

De politiek adviseur start altijd met een analyse van de vraag die U heeft. Samen met U bekijk ik wat U zou willen (en kunnen) bereiken en hoe we dat het beste kunnen organiseren.

 

Mijn rol bestaat vooral uit meedenken, oplossingen verzinnen, ondersteunen en richting geven. Waar nodig zal ik U wegwijs maken in de ingewikkelde politieke verhoudingen, de complexe spelregels die aan de orde zijn en de werking van de ambtelijke bureaucratie.

 

Naast formele zaken speelt intuïtie een rol. Dat wil zeggen: goed aanvoelen wat anderen denken en wat zij willen bereiken in de politiek. Het combineren van kennis en intuïtie kan uw wensen een zachte landing bezorgen binnen de politieke arena.

 

De invulling van mijn rol als adviseur is afhankelijk van wie U bent en wat U doet. Burgers staan anders tegenover het openbaar bestuur dan organisaties met overheidssubsidie of bedrijven. Bovendien: in de politiek wordt tegen ieder onderwerp weer anders aangekeken.

 

De politieke cultuur verschilt van plaats tot plaats en er zijn grote verschillen in de manier waarop politiek wordt bedreven. Daarom zijn er weinig standaardoplossingen in de politiek en vraagt elk onderwerp om een eigen benadering.